Back to All Events

Cursus tassen naaien


  • Creatieve werkplaats TEX (bij Lolaland) 501 Pampuslaan Amsterdam, NH, 1087 HP Netherlands (map)
Tex_naailes_tassen_Amsterdam

Cursus tassen naaien

Ben je creatief? Ben je toe aan iets nieuws? Wil je nieuwe mensen leren kennen, samen ondernemen en iets bijverdienen? Dan is dit je kans!

Wat gaan we doen?

Je leert werken op de naaimachine. Maar er is meer. We gaan ook samen ondernemen. Je gaat je eigen tassen maken bij TEX. We verkopen de tassen op Lolaland en in de webshop van TEX.

Wat leer je?

Je leert in de eerste les een eenvoudige tas maken. Daarna leer je steeds beter naaien: een rits inzetten, een eigen patroon ontwerpen en de juiste afwerking. Je gaat mooie tassen maken met jouw verhaal. En we gaan ze verkopen. We doen het samen, zodat je steeds meer zelfvertrouwen krijgt. Je leert je talenten kennen. Maar het belangrijkste is plezier maken met elkaar.

Wanneer?

Dinsdag 3 september (12 lessen)

Ochtendles: 11.00 uur - 14.00 uur (inclusief lunch meet-up)

Middagles: 13.00 uur - 16.00 uur (inclusief lunch meet-up)

Lunch meet-up

Samen eten, dromen, plannen maken en onze zaken regelen, dat doen we tijdens ons gezamenlijke uurtje. Als iedereen iets lekkers meeneemt om te eten dan hebben we een heerlijk lunchbuffet. Tex zorgt voor de thee.


Kosten

TEX is opgebouwd met liefde en aandacht van vrijwilligers. Onze droom is om TEX in de toekomst financieel zelfstandig te laten draaien, met de inzet en de talenten van de deelnemers. We willen voor iedereen toegankelijk zijn en hanteren daarom minimumprijzen. De bijdrage in de kosten zijn minimaal 10 euro per les. Je maakt ons heel erg blij als je een goed inkomen hebt en ons kan steunen met een bijdrage van 15 euro per les.


We hebben een lescyclus van 12 lessen. De eerste zes lessen gaat jouw bijdrage in een eigen ‘potje’, als je aanwezig bent bij de les én de meet-up. Je bouwt zo een tegoed op van 60,- waarvan je allerlei materialen kunt aanschaffen uit de TEX- schatkist.


Eigen materiaal

Je kunt bij TEX je eigen naaimachine meenemen en ‘stallen’ (indien je graag op je eigen naaimachine werkt).

Lijst met benodigdheden om aan te schaffen voor de les:

  • Goede schaar en Stanleymes.

  • Geodriehoek

  • Doosje kopspelden en naalden

  • Tornmesje

  • Centimeter en/of lineaal van 50cm

  • tekenpotlood, (markeerstiften)

  • schetspapier

MELD JE AAN!

Naam *
Naam
Earlier Event: July 10
Event title
Later Event: September 12
Vrijwilligers gezocht!